David Bowie nyolcadik, zeneileg legkalandosabb albuma az 1974-es Diamond Dogs, melynek limitált újrakiadását pontosan az 50. évforduló napjára, azaz 2024. május 24-ére időzítették. A lemez egy félsebességű újramaszterelt, valamint egy képnyomattal ellátott LP-n érkezik.

A kiadványon szereplő felvételek egy városi apokalipszis forgatókönyvét jelenítik meg, melyre már a – világhírű fotós, Terry O’Neill képei alapján Guy Peellaert belga művész által festett – borító is felhívja a figyelmet, Bowie félig ember, félig kutya hibridként látható.

A korong népszerűsítésére az ikonikus előadó vállalta eddigi legteátrálisabb és legkidolgozottabb turnéját, amelyet rögzítettek is a BBC hírhedt „Cracked Actor” című műsorához és a klasszikus ’DAVID LIVE’ albumhoz. Bowie végül lecsupaszította a show-t az amerikai turné második szakaszára, mely ezáltal sokkal felemelőbb lett, ezzel is előrevetítve következő albumának lelkületét is.

A ’Diamond Dogs’ legsikeresebb darabja a mérföldkőnek számító „Rebel Rebel”, mely az Atlanti-óceán mindkét oldalán hasonló magasságokat ért el: az Egyesült Királyságban az 1., az Egyesült Államokban pedig az 5. helyig jutott. Emellett olyan közönségkedvenc felvételek is hallhatók, mint a címadó dal, a „Sweet Thing” és a „1984”. A kiadvány megjelenése óta a számokat olyan előadók dolgozták fel, mint Tina Turner, a Duran Duran, a Def Leppard, vagy a Dead Or Alive.