Ma mutatta be a többszörös platinalemezes, Grammy-díjra jelölt izlandi rockcsapat, a Kaleo új, Rock N Roller című kislemezét, amely már valamennyi streaming platformon elérhető. Ezzel egy időben pedig bejelentették őszi, Payback Tour elnevezésű koncertkörútjukat is, ami november 2-án startol, két évvel ezelőtti döngölős teltházas budapesti koncertje után pedig november 25-én lépnek fel az MVM Dome-ban.

A Rock N Roller megjelenésével régi adóságát törlesztette rajongói felé a Kaleo, hiszen indulásuk óta már számtalan koncert ráadásaként előadták a rajongók kedvencévé vált dalt. A régi-új szerzemény megjelenésének apropóján a banda frontembere, JJ Julius Son az alábbiakat nyilatkozta: „Ezt a Kaleo korai napjaiban írtam. Azonnal elkezdtük játszani, és azóta is szerepel a szettjeinkben, általában az utolsó dalként a fellépéseink során. Amikor stúdióba vonultunk a következő albumunk miatt, mindannyian úgy döntöttünk, hogy ideje felvenni a szám kislemez verzióját, és végre kiadni a világnak.”

A KALEO nemrég ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, amelyet egy különleges koncerttel tettek emlékezetessé, a római Colosseum Régészeti Parkjában, a világhírű amfiteátrum árnyékában 250 legnagyobb rajongójuk előtt. Ezzel a fellépéssel olyan illusztris társasághoz csatlakoztak, mint Ray Charles, Stevie Wonder, Billy Joel, a The Cure, Elton John és Paul McCartney. A fellépést egy koncertfilm keretében rögzítették, és Kaleo: Viva Roma In The Shadow Of The Colosseum címmel még idén nyáron meg is jelentetik.

A Rock N Roller megjelenésével egy időben a Kaleo bejelentette Payback turnéjuk európai szakaszának állomásait is, amelyen a csapat a kontinens különböző arénáiban lép fel. Az őszi koncertsorozat november 2-án kezdődik a lisszaboni Sagres Campo Pequenóban, és a december közepéig tartó sorozat tiszteletét teszi a legendás londoni OVO Arena Wembley-ben is. A turné összes állomásán Júníus Meyvant lesz az előjátszó. Jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub számára, valamint a Live Nation regisztrált tagjai számára lesznek elérhetők június 5-én 10 órától. A teljes körű jegyértékesítés június 7-én 10 órakor indul a Live Nation és a Funcode oldalain keresztül. A Kaleo turnéjával kapcsolatos további információk a csapat hivatalos site-ján olvashatók.