Bombaként robbant a hír szeptember 5-én, hogy a Chester Bennington 2017-es halála utáni időszakot végleg lezárva a „nulláról” újraalakult a Linkin Park. A jó hírt a banda egy Los Angelesben megtartott live stream keretében osztott meg rajongóival.

Ráadásul két új tag is csatlakozott Mike Shinoda, Brad Delson, Phoenix és Joe Hahn bandájához: a Dead Sara zenekar énekesnője, Emily Armstrong, illetve a dobos Colin Brittain, akit eddig a G Flip, az Illenium és a One OK Rock dalszerző/producereként ismerhette a nagyérdemű. Emily egyébként nem ismeretlen a hazai koncertre járó közönség előtt, hiszen 2022-ben már láthattuk hazánkban, amikor az Akvárium klubban lépett fel a Dead Sara az Eagles Of Death Metal előtt.

Az új felállású Linkin Park még idén hat arénakoncertet ad Los Angelesben, New Yorkban, Hamburgban, Londonban, Szöulban és Bogotában, november 15-én kiadják From Zero című vadiúj albumukat, jövőre pedig világ körüli turnéra indulnak. Csak eper volt a hab tetején, hogy bemutatták The Emptiness Machine című daluk videoklipjét is. Ennek népszerűségére jellemző, hogy nem egész 5 nap leforgása alatt közel 15 millió megtekintésnél tartott.

De vajon az elmúlt hét szűk esztendő után mi vezetett a csapat újra aktivizálódáshoz? Az elmúlt években a színfalak mögött Shinoda, Delson, Farrell és Hahn tartották a kapcsolatot, majd újra elkezdtek találkozgatni. Ahelyett, hogy megpróbálták volna egyből újraindítani a bandát, inkább az ösztöneikre hallgattak, és egyszerűen több időt töltöttek közösen, hogy újra kapcsolatba kerülhessenek azzal a kreativitással és bajtársiassággal, amely a főiskola óta barátságuk pillére volt. Ez idő alatt sok zenészt hívtak meg magukhoz a stúdióba, és a vendégek között különös rokonságra leltek Armstonggal és Brittainnel. Egy természetes kémia húzta be a résztvevőket gravitációs vonzerejébe, ahogyan egyre több órát töltöttek közösen a stúdióban. Így szabadult fel egy új kezdet felfoghatatlan energiája, mely From Zero című, új albumukká konvertálódott át.

Az új korszakról Shinoda így nyilatkozott: „A Linkin Park előtt az első zenekarunk a Xero volt. Az új album címe egyaránt utal erre a szerény kezdetre és arra az útra, amelyen jelenleg járunk. Hangzásban és érzelmileg is a múltról, a jelenről és a jövőről szól – magába foglalja jellegzetes hangzásvilágunk, de új és élettel teli. Mély elismeréssel készült új és régi zenekartársaink, barátaink, családunk és rajongóink számára. Büszkék vagyunk arra, amivé a Linkin Park vált az évek során, és izgatottak vagyunk az előttünk álló utazással kapcsolatban.”

Shinoda azt is kifejtette, hogy: „Minél többet dolgoztunk Emilyvel és Colinnal, annál jobban élveztük világszínvonalú tehetségüket, társaságukat és az általunk alkotott dolgokat. Nagyon erősnek érezzük magunkat ezzel az új felállással és a közösen készített, vibráló és energikus új zenével. Összeszövik azokat a hangzásbeli érintkezési pontokat, amelyekről megismernek minket, és továbbra is kutatjuk az újakat.”

A lemezbejelentő és visszatérő dal, a The Emptiness Machine tökéletesen magában hordozza a Linkin Park DNS-ét, hűen tükrözve a banda kirobbanó energiáját, amit reméljük, hogy a From Zero World Tour keretében a magyar közönség is átélhet majd. Addig pedig be kell érnünk a hét év szünet után november 15-én érkező 11 számos új albumukkal, ami a CD mellett „tengerkék” és exkluzív átlátszó szőlő színű vinylen is napvilágot lát majd.

Linkin Park: From Zero tracklista:

A1 From Zero (Intro)
A2 The Emptiness Machine
A3 Cut The Bridge
A4 Heavy Is The Crown
A5 Over Each Other
A6 Casualty
B1 Overflow
B2 Two Faced
B3 Stained
B4 IGYEIH
B5 Good Things Go

A lemezt a Bakelitbarát oldalon meg is rendelheted, kattints : IDE és IDE!