„Nem fogunk többé olyasvalamit magunkkal cipelni, mint a szerzői válság, elfogadjuk inkább, amivel ezeken a dolgokon keresztül etetnek minket.” – nyilatkozta nemrég a zenész, aki október 13-án ismét hazánkban fog koncertezni.

A The Australiannak adott interjúban fejtette ki aggodalmait az AI-jal kapcsolatban a zenész: „Általánosságban véve én egy rendkívül optimista ember vagyok a világ dolgaival kapcsolatban, de úgy gondolom, a mesterséges intelligencia demoralizáló és megalázó hatással lesz ránk.” – taglalta a zenész, aki hangsúlyozta, hogy nem saját munkája, hanem az emberiség jövője miatt aggódik. Nem újdonság amúgy a téma Nick számára, korábban már a ChatGPT-vel kapcsolatos ellenérzését is kifejtette.

Sorrendben 18. stúdióalbumával tért vissza augusztus 30-án Nick Cave és állandó kísérőzenekara, a Bad Seeds. A tíz vadonatúj tracket tartalmazó Wild God korong a digitális platformokon túl CD, standard fekete, illetve kizárólag az énekes webshopjában elérhető szürke színű limitált kiadású változatokban látott napvilágot. Az anyaghoz kapcsolódó The Wild God Tour szeptember 24-én indul a németországi Oberhausenben és november 17-én Párizsban ér véget; a budapesti lesz a koncertsorozat tizedik állomása. A zenekarban Nick Cave (ének, billentyűs hangszerek, harmonika, gitár), Thomas Wydler (dob, ütőhangszerek), Martyn Casey (basszusgitár, vokál), Jim Sclavunos (ütő- és billentyűs hangszerek, vokál), Warren Ellis (hegedű, gitárok, szintetizátorok, vokál és számos más hangszer), valamint George Vjestica (gitárok, zongora, vokál) szerepel.

A világhírű ausztrál dalszerző-énekes és csapata október 13-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.