Az Irie Maffia zenekar március 8-án jelentette meg Mellettem című új dalát és a hozzá készült klipet, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Jövőre pedig új albummal és eddigi legnagyobb koncertjükkel ünneplik majd meg fennállásuk 20. évfordulóját.

Magyarországon kevés olyan ember van, aki ne találkozott volna még az elbűvölő Sena Dagadu egzotikus hangjával és a vele egy csapatot alkotó szupergrouppal, azaz az Irie Maffia zenekarral. Elég csak olyan slágerekre gondolnunk, mint a Hajnali kör, a Bajnok vagy akár a Volt egy álmom, amik a trendekkel folyton szembe menő zenekar számára országos népszerűséget és egy Fonogram-díjat is hoztak. A zenekar állandó vendége a hazai fesztiválok nagyszínpadjainak, de ugyan olyan magabiztossággal mozgat meg tízezer fős városi napokat is, köszönhetően közel húsz éves színpadi rutinjuknak és zenei összetettségüknek.

Az együttes legújabb, Mellettem című dalának témája a társas lét könnyebbségét és szépségeit járja körbe. A dalszöveg komolysága mindenképpen szokatlan a zenekartól, de – köszönhetően a hangszerelésnek és Sena nemzetközi színvonalú énekének – a zenekarnak ismét sikerült újabb pozitív, hiteles és abszolút szerethető, az első hallásra belénk ragadó slágert alkotnia. A dal mellé készült látványos videoklipben Kondákor Panka és Bari István táncosok készítettek egy a dal szövegét lekövető tánckoreográfiát, amit AI technológia egészít ki. Mind a két táncos a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színház rendező és koreográfus szakáról érkezett.

A zenekar idén terveik szerint elmegy az ország lehető legtöbb pontjára, hogy aztán szeptembertől elcsendesedjen és stúdióba vonuljon befejezni a következő nagylemezüket, ugyanis az Irie Maffia 2025 márciusában tölti be 20. évét és ennek apropóján jubileumi nagylemezzel és életük eddigi legnagyobb szabású koncertjével tér majd vissza.