Frabato mágus Harley-Davidsonjára a mexikói halálisten van felfestve, aki érdekes módon hosszú életet és egészséget is biztosít a hozzá fordulóknak. Ezek után talán nem meglepő, hogy a motor gazdájának még sosem volt nagyobb balesete. A jós minderről az idén 120 éves Harley-Davidsonnak mesélt, akik egy hatalmas, négynapos fesztivállal ünneplik meg a kerek évfordulót a Puskás Aréna Parkban.

Elég baljóslatú külsejű a motorodra festett nőalak, kit ábrázol?

Santa Muertét, aki sokoldalú istenség, egyrészt a törvényen kívülieket kíséri át biztonságosan a túlvilágra, másrészt jólétet, gyógyulást, védelmet is lehet kérni tőle. Ez utóbbi miatt került a motoromra.

Na és bevált?

Eddig még nem volt jelentősebb borulásom, szóval mondhatjuk, hogy a motorom mágikus védelem alatt áll.

Tőled is szoktak kérni hasonlót a motoros barátok?

Minden tavasszal, a szezonnyitó előtt tartunk egy szeánszot, aminek az a célja, hogy a negatív energiák elkerüljék a csapatunkat a budapesti H.O.G-ban.

Mióta vagy Harley-Davidson rajongó?

Húsz éve motorozom, de az első alsóörsi fesztiválomra még motor nélkül mentem el. Lukács Laci barátom vitt magával, és nagyon megtetszett a társaság, gyorsan befogadtak. Viszont a többségnek gyári járgánya van, és az nekem nem jött be annyira, így aztán az enyém egyedi, épített Harley. Még az eredeti váz is szét lett vágva, hogy teljesen az alkatomra tudják szabni.

Kiállításon is megfordultál már vele?

Több kategóriában nyert díjat a Magyar Motorépítő Bajnokságon, többek között a legjobb festésért, emellett nemzetközi versenyeken volt helyezett.

Akkor nyilván kíváncsi leszel a június 22–25-i budapesti Harley-Davidson fesztivál Custom Bike Show-jára, ahol igazi különlegességeket lehet majd látni.

Minden épített motorokkal kapcsolatos programot megnézek, de a szkanderversenyre és a rodeó bikázásra is benevezek majd, mert ezeket egyenesen nekem találták ki.

A koncertek közül melyik hoz lázba?

Az EDDA Művek, Pataky Attilával jóban vagyunk, így az nem maradhat ki. Aztán majd meglátom, hová jutok még el.

Motoros túrákra szoktál járni?

Volt egy-két hosszabb útvonalunk, például amikor Budapestről indulva Velence, Verona, Monte-Carlo, Cannes, Saint-Tropez és a Garda-tó érintésével Horvátországon át értünk haza. De az is jól sikerült, amikor Spanyolországból átvittük a motorokat Marokkóba, és ott olyan híres városokat látogattunk meg, mint Casablanca, vagy Marrákes. Itthon meg nyári gasztrotúrákat szervezünk, kinézünk egy éttermet, aztán elgurulunk oda vacsorázni és egy jót beszélgetni.

Az élménymotoroztatás lehetősége hogyan talált meg?

A budapesti H.O.G. tagjaival szoktunk néha ilyen gyerekprogramokon részt venni, és öröm nézni, ahogy a kicsik csillogó szemmel feszítenek ezeken a nagy vasakon. De ez nemcsak nekik, nekünk is óriási élmény.

 

Az interjút Csanálosi Beáta készítette.