A Műegyetem rakparton rendezett hétvégi motoros találkozó egyik fő fellépője volt a kaliforniai banda, akik ugyan most sem hivatalos felállásukkal érkeztek Magyarországra, így is egy élményszámba menő koncertet adtak az egybegyűlteknek.

A tavalyi FEZEN-es turnéfelállásával ugrott be egy 75 perces koncertre június 28-án az Ugly Kid Joe: a két alapítótag, Whitfield Crane és Klaus Eichstadt mellett Mike Squires működött közre basszusgitáron, Cam Greenwood dobon, gitáron – és kiváló vokálokkal – pedig az a Chris Catalyst, akit nem is olyan rég a The Sisters Of Mercy soraiban is láthattunk Budapesten.

Whitfield már kapásból az első dal alatt bevette a színpadi árokban levő mélynyomókat, majd később egyenesen a közönségbe is lement énekelni. Többször megszólította a kívülről figyelőket is, és azt is elárulta, hogy még két napig marad, és szívesen fogadja a söröket, amennyiben valaki összefutna vele Budapest utcáin.

Az eredetileg tervezettekhez képest egy dalt már rögtön az elején szkippelt a csapat, de az olyan kötelező slágerek most sem maradhattak ki, mint a Neighbor, az I’m Alright, a So Damn Cool, a Milkman’s Son, a Harry Chapin feldolgozás Cat’s In The Cradle, és persze zárásként az Ace Of Spades – Everything About You páros. Az UKJ úgy látszik, nem igazán tud mellélőni: bárhol, bármikor képesek kötetlen, családias hangulatot teremteni, élen az estét szinte karmesterként levezénylő Crane-nel. Reméljük, hamarosan egy újabb önálló bulival, hosszabb műsorral is visszatérnek Magyarországra!

Az UKJ előtt a godfater. brillírozott, a délutáni napsütésben pedig többek közt a Mystery Gang és különböző motoros bemutatók vették be a rakpartot. Nézzétek meg képeinket a helyszínről!

Fotók, szöveg: Máté Évi

Csaba Erdős & Balázs Erdei stunt show:

Mystery Gang:

godfater.:

Ugly Kid Joe: