A Twenty One Pilots vadonatúj, Clancy című lemezével jelentkezik 2024. május 17-én, mely különböző CD és LP formátumokban kerül forgalomba.

Az Ohio-i alternatív zenei duó – Tyler Joseph és Josh Dun – újradefiniálta generációjának hangzásvilágát, mely meghozta gyümölcsét: mára több mint 33 milliárd streamet halmozott fel világszerte, ezzel az évszázad egyik legsikeresebb bandájává nőtte ki magát.

A tagok idén február végén adtak hírt hetedik nagylemezükről „Overcompensate” című beharangozó felvételükkel karöltve, mely hangzásával visszakanyarodik az együttes Trench (2018) című kiadványának magával ragadó világába – a rajongók nagy örömére. Ezután a zúzósan induló, majd lágy dallamokban lecsengő „Next Semester” című nosztalgikus ízelítő következett, mely szintén hű maradt az igazi TOP-hangzáshoz.

A frontember Joseph mellett örök szerzőtársuk, Paul Meany segédkezett a Clancy alkotási folyamataiban. Az új korong jelenti az utolsó fejezetet egy ambiciózus többalbumos narratívában, amelyet a banda 2015-ös platinalemezes áttörése, a ‘Blurryface’ vezetett be. Utóbbin hallhatók a páros legnagyobb slágerei, mint a „Stressed Out” (2,2 milliárd Spotify stream) vagy a „Ride” (1,7 milliárd Spotify stream).

A kiadványt népszerűsítő világkörüli turné augusztus 15-én kezdődik, jövő áprilisban pedig Európa felé veszik az irányt, a hazai rajongók legközelebb Bécsben hallhatják élőben az anyagot.