Új albummal jelentkezik Rod Stewart

Szerző: | Hírek, Koncertajánló, Lemezajánló

Sir Rod Stewart Jools Hollanddel és zenekarával, a Rhythm and Blues Orchestrával közösen átdolgozta a korai swing legnagyobb slágereit. A Swing Feverre keresztelt album 2024. február 23-án lát napvilágot. Rod Stewart az egyik legkelendőbb előadó világszerte több mint 250 millió eladott lemezzel. Jellegzetes hangja, stílusa és szerzeményei hidat képeznek a populáris zene számos műfaja között: […]

Sir Rod Stewart Jools Hollanddel és zenekarával, a Rhythm and Blues Orchestrával közösen átdolgozta a korai swing legnagyobb slágereit. A Swing Feverre keresztelt album 2024. február 23-án lát napvilágot.

Rod Stewart az egyik legkelendőbb előadó világszerte több mint 250 millió eladott lemezzel. Jellegzetes hangja, stílusa és szerzeményei hidat képeznek a populáris zene számos műfaja között: a rocktól a folkon, a soulon és az R&B-n át. Ennek köszönhetően azon kevés sztárok közé tartozik, akik karrierjük minden évtizedében élvezhették a listavezetői pozíciót. A kollaborációs album másik főszereplője, Jools Holland története akkor kezdődött, amikor az 1980-as években kilépett a Squeeze-ből, és megalapította nagyzenekarát. Az elmúlt harminc évben a Rhythm and Blues Orchestra számos platina- és aranylemezt jegyzett, így az Egyesült Királyság legsikeresebb stúdiós és turnézó big bandjévé vált.

A kiadványon felcsendül az Ain’t Misbehavin’ swing óda és az Almost Like Being In Love című show-dal, amelyet Frank Sinatra és Nat King Cole tettek híressé. Új köntösben hallhatjuk még többek között a Frankie And Johnny, a Sentimental Journey és a Lullaby Of Broadway című örökzöldeket is. A Swing Fever fekete és színes vinyl, valamint CD formájában is kapható lesz.

Rod a nyáron Budapesten is látható lesz: június 22-én az MVM Dome-ban lép fel.


Archívum