2024. 03. 02. | Hírek, Lemezajánló

Új nagylemezzel jelentkezik a Vihar Után

Szerző: | Hírek, Lemezajánló

„Ami a legszemélyesebb, az a legáltalánosabb, talán ezért is félünk tőle ennyire. Mégis, a legsötétebb ösvények végén, a legveszedelmesebb viharok után sejlik fel a legnagyobb érték: a közösen átélt hiteles élmény. Minden egyes megírt sorral, lefogott hanggal lehántunk egy réteget – hol óvatosan, hol igencsak durván – a felszínességről, ami elválaszt minket” – vallja a Vihar Után. A zenekar instrumentális nagylemeze március 6-án lát napvilágot Songs O People címmel.

 

„Amikor először ültünk le egymással és a hangszerünkkel, elhatároztuk, nem csupán zenekart szeretnénk alkotni, hanem közösséget. Az érzelmeknek nem a pozitív-negatív, hanem a felületesség-mélység tengelyén szeretnénk mozogni. Nem szeretnénk, nem is tudnánk grandiózusan újat mondani, hiszen minden, ami értékes, ott van Bennetek és Bennünk, ha bátorsággal és csodálattal tekintünk rá. Nem szeretnénk Nektek kevesebbet adni, mint a legbensőségesebb, legemberibb tapasztalatainkat, zene, szöveg és film formájába öntve. Szeretnénk viszont Titeket gyönyörködtetni, elgondolkodtatni, emlékeztetni, a saját belső valóságotokhoz és igazságotokhoz elkísérni… Mindezt szimbolikus térben értelmezendő írásokkal, kifejező és dinamikus képi világgal, atmoszferikus hangulatú hangszeres játékkal, és természetesen ezeket egy anyaggá sűrítő érzésekkel és gondolatokkal” – ajánlják magukat a srácok, akik 2021-ben megjelent Természetesen című EP-jüket követően jelentkeznek újabb anyaggal, ezúttal nagylemez formájában.

A munkálatok több részletben és helyszínen történtek, a dobok felvétele a Pannónia Filmstúdió épületében, Gresicki Tamás stúdiójában készültek, a kiegészítő ütőhangszereket és egy dalban a fuvolát a Schönherz AC Studio&Live stúdiójában rögzítette a trió, a gitár, basszusgitár és sampler sávok egy részét és a billentyűs hangszereket pedig az íróasztalunknál vették fel.

Tracklista:

Celebration of hope
Paint my face with honest colors
Monochrome
A tormentor’s lamentation
Disproportionate
Thirteen years of cold, blind noise
For even the great oak bows
But only a hollow heart can be filled with bliss
Seed to blossom
Your own forest
As the choir sings of joy

 


Archívum