A hétvégén még hazánkban üti a bőröket a Winery Dogsban Mike Portnoy, anyazenekarával azonban bejelentették, hogy a legendás dobos hamarosan visszatér soraikba.

A 2009-ben megjelent Black Clouds & Silver Linings készítése óta először vonul közösen stúdióba John Petrucci, John Myung, James LaBrie és Jordan Rudess Portnoy-jal, hogy elkezdjenek dolgozni a zenekar 16. nagylemezén. „Elképesztő izgalommal várom, hogy hazatérjek, és újra együtt legyek testvéreimmel! Akkora közös múlttal rendelkezünk…annyi emlék, annyi zene…ha belegondolok, hogy lassan 40 éve kezdtük ezt a közös utat! Alig várom, hogy új zenét alkossunk együtt, és hogy újra útnak induljunk, és egy egészen új generáció előtt is felléphessünk, akik még nem láthatták korábban ezt a felállást. Mindenhol jó, de a legjobb otthon!” – lelkendezett a dobos, aki Mike Mangini helyére tér vissza közel másfél évtized után.

Nem kell azonban – minimum – a jövő évig várnia a hazai közönségnek, hogy élőben láthassa a zenészt: október 28-án a The Winery Dogs soraiban a Barba Negrában lép fel Mike Portnoy.