Gitárhősökből nem volt hiány a hétvégén: alighogy magunkhoz tértünk Slash és bandája pénteki arénakoncertjéből, másnap máris egy újabb géniusz vette be Budapestet. Dan Patlansky már visszatérő vendégnek számít hazánkban, így nem volt kérdés, hogy friss nagylemezével és turnéjával ismét útba ejt minket is.

Slashék stadionrockja után egy jóval intimebb hangulatú buli fogadott minket az Analog Music Hallban szombat este. Bár játszott már Patlansky 64 000 ember előtt is – Johannesburgban annak idején ő melegítette be a terepet Bruce Springsteen előtt –, zenéjéhez mégis tökéletesen passzol a klubkoncertek miliője.

Akárcsak tavaly, most is Andy Maritz dobos és Greg Van Kerkhof basszusgitáros társaságában lépett színpadra az immáron kétség kívül blues-legendának számító, számos elismerést magáénak tudható zenész, aki alig egy héttel korábban két koncertet is kénytelen volt elhalasztani – karrierje során először –, miután lebetegedett, és teljesen elment a hangja. Az utolsó három állomásra azonban gyorsan összeszedte magát, melyek közül ismét Budapesttel zárta turnéját.

Sorban a 11. nagylemeze jelent meg Dannek március elsején Movin’ On címmel, amit ez a koncert is bemutatni hivatott, azonban a korongról már a tavalyi analogos bulin is hallhattunk pár tételt, melyeket – akárcsak a korábbi szerzeményeket – ismét teljes beleéléssel adott elő. Pontosan ilyen az, amikor valakinek a zsigereiből ered minden egyes hang, legyen szó pörgősebb dalokról, vagy néma csendben épphogy megpengetett húrokról. A gitárvirtuóz nem tud hibázni, ismét magával ragadta a közönséget, immáron hetedszer hazánkban. Reméljük, a tendencia továbbra is megmarad, és a LOTS Music hamarosan megint elhozza hozzánk Patlanskyt, mi már most alig várjuk…

Máté Évi